Reiot tuo älyä asumiseen ja kiinteistönhallintaan

Juuri julkaistu Reiot on Lahti Energian uusi, valtakunnallinen palvelu. Yksi ensimmäisistä asiakkaista on Hollolan kunta.

Asuminen digitalisoituu, ja Lahti Energia vastaa haasteeseen. Reiot on älykäs kiinteistötiedon hallintajärjestelmä, joka mittaa kiinteistön asumisolosuhteita ja energiankulutusta. Se auttaa asiakasta optimoimaan kiinteistöjensä olosuhteita ja säästämään näin energiaa. Järjestelmä paikallistaa ennakoivasti myös mahdolliset ongelmat, jotta vältytään turhilta remonteilta.

Energiansäästö tavoitteena

  •  Aloimme Lahti Energialla kehittää palvelua asiakkaillemme energia- ja olosuhdeseurantaan ja havaitsimme, että se kiinnostaa laajemminkin. Siksi päätimme luoda uuden palvelun yleiseen käyttöön, ei vain Lahti Energian asiakkaille, kertoo Lahti Energian myynti- ja kehityspäällikkö Juha-Pekka Moisio.

Reiot tarjoaa kiinteistönomistajille mahdollisuuden hallita, esittää ja analysoida erilaisia energia- ja olosuhdetietoja keskitetysti yhdellä järjestelmällä. Kohderyhmänä ovat erityisesti suuret kiinteistönomistajat ja taloyhtiöt, jotka haluavat säästää energiakustannuksissa. Yksi ensimmäisistä asiakkaista on Hollolan kunta.

Yhteistyökumppaneina Digita ja Leanheat

Reiot yhdistää monta älykkään kiinteistöseurannan vaihtoehtoa. Palvelukumppaneita ovat Lahti Energian lisäksi Digita, Leanheat ja Energy Shift. Digita tarjoaa järjestelmän käyttöön kattavan IoT-verkon ja Leanheat puolestaan tekoälypohjaisen olosuhdepalvelunsa. Energy Shift on puolestaan energiatehokkuuden ja uusiutuvan energiatuotannon asiantuntija.

  • Kiinteistön olosuhteiden mittaaminen on tulevaisuudessa yhä tärkeämpää, kun pyritään optimoimaan energiankäyttöä. Anturoinneilla ja seurannalla voidaan valvoa, ettei energiaa säästetä asuinolosuhteiden laadun kustannuksella, sanoo Lahti Energian asiakkuuksien ja liiketoiminnan kehityksen johtaja Matti Wallin.

Mikä on Reiot?

  • Lyhenne tarkoittaa ”Real-estate IoT” ja ”Rethink IoT”. Se taipuu suomeksi myös ”Reijoksi”.
  • IoT tarkoittaa ”Internet of Things” eli netin laajentumista laitteisiin ja koneisiin.
  • Lisätietoja Reiotista löydät täältä!